Genk speelt haasje-over met STVV na vijfklapper tegen Eupen

03-04-2022 22:50
6

KRC Genk heeft zondag een uitstekende zaak gedaan in de strijd om een plekje bij de eerste acht. Na de overwinning van STVV moest het ook drie punten zien te pakken, wat het ook met verve deed. In eigen huis haalde het het met 5-0 van Eupen.

STVV wist eerder op de speeldag te winnen. De opdracht voor KRC Genk was dus duidelijk. De drie punten pakken tegen KAS Eupen en daardoor nog steeds kans maken op deelname aan de Europe Play-Offs. De Limburgers begonnen ook sterk aan de partij en gingen vol op zoek naar dat doelpunt.

Het was alweer de altijd gevaarlijke Junya Ito die Genk naar voren stuwde en meermaals Eupen aan het zweten kreeg. In minuut tien werd dat ook beloond met een strafschopfout op hem. Paul Onuachu plaatste zich achter de bal en plaatste die ook in doel: 1-0.

Eupen wist zich daarop wel terug in de wedstrijd te knokken, maar kreeg Maarten Vandevoordt niet aan het werk. Ook aan de overzijde bleef doelman Nurudeen vrijwel werkloos, tot de laatste minuut. Na een fout op Patrik Hrosovsky kreeg Genk opnieuw een strafschop, opnieuw Onuachu achter de bal. En opnieuw... een doelpunt. 2-0 bij de rust.

Eupen maakte al helemaal geen kans meer op puntengewin en kreeg al vroeg in de tweede helft een nieuwe klap. Junya Ito maakte er 3-0 van, Genk op weg naar de overwinning en de achtste plek in de stand.

Genk bleef heer en meester, Heynen maakte dat nog wat duidelijker met de 4-0. Via Onuachu werd het zelfs nog 5-0. Eupen kwam er helemaal niet aan te pas en wist dan ook niet te scoren. Het bleef bij de overtuigende 5-0 overwinning voor de Limburgers.