Lyon speelt het spel hard met Denayer: 'Verdediger wordt getreiterd door club'

Lyon speelt het spel hard met Denayer: 'Verdediger wordt getreiterd door club'

29-03-2022 14:40 Laatste update: 14:41
4

Jason Denayer zit in een bijzonder moeilijke situatie bij Olympique Lyon. De verdediger heeft een aflopend contract bij de club en is niet van zinnens om dat te verlengen. Het gevolg daarvan? Wat getreiter van Lyon.

De Rode Duivel was vorig seizoen nog een basispion bij Lyon, maar zit dit seizoen aan slechts 911 wedstrijdminuten in de Ligue 1. Deels door een vervelende enkelblessure waardoor hij even buiten strijd was, maar ook nu hij weer fit is krijgt Denayer amper nog speelminuten bij Lyon.

Volgens Het Nieuwsblad een bewuste zet van Lyon. De club deed hem pas in januari een voorstel tot contractverlenging, maar dat was niet naar de zin van Denayer. Hij had meer waardering verwacht en kan inmiddels ook richting enkele andere clubs verhuizen. Vanaf dan liep het mis voor Denayer bij Lyon.

Pestgedrag
Bij de Franse club moet Denayer daardoor naar verluidt afrekenen met wat getreiter. De verdediger moet nu spelen voor Lyon B. Recent nog in de Championnat National II tegen Fréjus, waar hij een urenlange verplaatsing voor moest maken. Daar blijft het ook niet bij. Zijn eigen coach Peter Bosz is hem beginnen negeren en spreekt op training nauwelijks nog met Denayer. Een wedstrijdselectie zit er al helemaal niet in voor de verdediger.

De relatie verbetert er alleszins niet op en een contractverlenging bij de Franse club lijkt er al zeker niet te komen. Denayer staat komende zomer dus voor een belangrijke keuze en kan beginnen aan een nieuwe uitdaging.