'Barcelona wil spits halen, maar wacht door clausule met eerste bod'

'Barcelona wil spits halen, maar wacht door clausule met eerste bod'

27-03-2022 21:15 Laatste update: 21:15

FC Barcelona heeft interesse in Leeds United-aanvaller Raphina, maar de Catalanen wachten bewust met het uitbrengen van een openingsbod. Volgens Fabrizio Romano heeft Raphinha namelijk een degradatie- en handhavingsclausule in zijn contract staan.

Barcelona hoopt komende zomer nog een extra aanvaller aan te trekken. Ajax-buitenspeler Antony werd gelinkt aan de huidige nummer drie van Spanje, maar de clubleiding lijkt nu voor Raphinha te willen gaan. Barça voert al ruim een maand 'vergevorderde gesprekken' met de agent van de Leeds-speler, weet Romano. Toch heeft de Spaanse grootmacht nog geen bod uitgebracht en dat is bewust.

Raphinha heeft dus twee afkoopclausules in zijn verbintenis staan: als Leeds degradeert, kunnen clubs hem voor 25 miljoen euro oppikken. Als The Peacocks volgend seizoen nog steeds in de Premier League actief zijn, dan kan het contract van Raphinha voor 75 miljoen afgekocht worden.

Leeds United staat nu op een veilige zestiende plek. Het gat met de degradatiezone bedraagt zeven punten. Alle clubs onder de streep hebben echter nog meer wedstrijden dan Leeds op het programma staan dit seizoen.