Na drieënhalf jaar komt hegemonie ten einde: Rode Duivels niet langer nummer één

Na drieënhalf jaar komt hegemonie ten einde: Rode Duivels niet langer nummer één

27-03-2022 11:25
8

Er komt een (tijdelijk?) einde aan een prachtig verhaal uit de Belgische voetbalgeschiedenis. Na zo'n drieënhalf jaar op de troon van de FIFA-ranking moeten de Rode Duivels hun plekje afstaan. Brazilië wordt vanaf de volgende publicatie de nieuwe nummer één.

De Rode Duivels wisten op voorhand al dat de verplaatsing in Ierland cruciaal was om hun leidersplaats te verlengen. Na de 4-0-zege van Brazilië tegen Chili in het kader van de WK-kwalificatiefase had onze nationale ploeg enkel voldoende aan een overwinning. Het 2-2-gelijkspel bij de Ieren bleek dus onvoldoende. Daardoor verliezen de Duivels zelfs een drietal puntjes op de FIFA-ranking.

Brazilië is zo de nieuwe leider. De Goddelijke Kanaries tellen ruim vier punten meer dan ons land. Met Frankrijk, Argentinië en Engeland zit er mooi volk in ons kielzog. Als de Rode Duivels komende dinsdag winnen van Burkina Faso, stijgen ze opnieuw enkele puntjes, maar onvoldoende om weer haasje-over te spelen met Brazilië. Op de volgende publicatie van de rangschikking, die de FIFA op 31 maart de wijde wereld instuurt, zal België niet langer bovenaan staan. Dat is voor het eerst in 1.283 dagen het geval!