Overmars: De familie Gheysens was er snel bij, dat gaf hen een voorsprong

Overmars: "De familie Gheysens was er snel bij, dat gaf hen een voorsprong"

22-03-2022 09:45
40

De aanstelling van Marc Overmars als nieuwe technisch directeur bij Royal Antwerp FC zorgt voor veel commotie. De Nederlander kwam begin februari nog in opspraak voor grensoverschrijdend gedrag. Niet enkel de aanstelling an sich, maar ook de timing doen stof opwaaien.

Niet lang na de beschuldigingen voor grensoverschreidend gedrag aan het adres van Overmars, zou Paul Gheysens de Nederlander al gecontacteerd hebben. “Dat de familie Gheysens er zo snel bij was, heeft hen een voorsprong gegeven”, zo citeerde Gazet van Antwerpen Overmars. Die voorsprong zou er onder andere gekomen zijn op Newcastle United, dat nog voor het schandaal rond Overmars ook interesse zou gehad hebben.

"Iedereen verdient een tweede kans,” zo zei Sven Jaecques, algemeen directeur bij Antwerp in afwezigheid van voorzitter Paul Gheysens. Ajax onderzoekt momenteel of Overmars strafrechtelijke regels heeft overtreden, maar de conclusies daarvan zijn nog niet bekend. Op die conclusies hebben Gheysens en Antwerp niet gewacht, zo schreef Gazet van Antwerpen.