Anderlecht krijgt deksel op de neus bij KAA Gent en schuift uit Play-Off 1

Anderlecht krijgt deksel op de neus bij KAA Gent en schuift uit Play-Off 1

20-03-2022 20:20 Laatste update: 20:59
112

Zondagavond stond de topper KAA Gent - RSC Anderlecht op het programma. Een cruciale wedstrijd met het oog op Play-Off 1. De buffalo’s trokken het laken naar zich toe met een 1-0 zege.

In de topper werd eerst en vooral afgetast. Het was wachten tot het kwartier tot de eerste doelpoging. Die kwam van Zirkzee, die op Roef mikte. Hierna kwamen we vooral in een strijd tussen beide teams terecht met tackles op het randje. 

Het voetbal bleef echter ondermaats. In de eerste periode vielen er zo goed als geen kansen te noteren. Rusten met 0-0.

In de tweede periode bleven de slordigheden aanhouden. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, tot Verschaeren het voortouw nam met een schot net voor het uur. Dat luidde een dreigende periode van Anderlecht in. Roef kon met enkele goede parades zijn netten schoon houden. De grootste kans kwam van Hoedt, de Nederlander kopte van dichtbij op de doelman.

Richting het laatste kwartier van de wedstrijd kwam er vers Gents bloed in de ploeg. Dat resulteerde vrijwel onmiddellijk in betere combinaties met de openingstreffer van Tissoudali tot gevolg: 1-0 op een diefje. In het slot kon Anderlecht geen vuist meer maken op een poging van Kouamé na. Het verliest ondanks enkele grote mogelijkheden in de tweede helft. KAA Gent wipt zo over paars-wit naar een vierde plaats.