Ten Hag niet eens met arbitrage na Ajax-Benfica: 'Er gebeurt denk ik niets'

Ten Hag niet eens met arbitrage na Ajax-Benfica: 'Er gebeurt denk ik niets'

16-03-2022 07:30
1

Erik ten Hag vindt dat zijn Ajax zeer ongelukkig is uitgeschakeld in de Champions League. De oefenmeester stelt dat de vrije trap voor de 0-1 simpel gegeven werd en zag hoe Ajax 'de tegenstander de wil oplegde'.

Ten Hag begint na de wedstrijd in gesprek met RTL 7 aan zijn analyse. "Het is bitter, omdat je over 75 procent van de speeltijd veruit de bovenliggende partij bent. Je hebt kansen bij elkaar gespeeld, goed voetbal gespeeld", aldus de trainer. "Het zijn kleine dingen, kleine fouten hebben grote consequenties", doelt hij ook op de vrije trap. "Ik heb het teruggezien. Ik vond de vrije trap zwaar, er gebeurt denk ik niets. We weten dat ze er sterk in zijn. En vervolgens is er miscommunicatie tussen twee spelers."

Dat 'de grote vorm' ontbreekt bij Ajax, vindt Ten Hag absoluut niet. "Dat kan je niet zeggen. Als je op dit niveau zo'n wedstrijd speelt als wij hebben gedaan en je de tegenstander totaal je wil oplegt, dan kan je niet zeggen dat de vorm ontbreekt. Dan ben je aan het framen en dat klopt niet."