In 1 scenario kan Beerschot zich nog redden, maar daar gelooft club zelfs niet in

In 1 scenario kan Beerschot zich nog redden, maar daar gelooft club zelfs niet in

15-03-2022 10:20

Afgelopen weekend viel het doek voor K. Beerschot V.A in de Jupiler Pro League. Al is er nog een een minieme waterkans dat Beerschot zich kan handhaven, maar zelfs in Antwerpen geloven ze nog amper in dat scenario.

Er zijn dit seizoen nog drie speeldagen te gaan in de reguliere competitie van de Jupiler Pro League. Beerschot telt amper zestien punten. Dat zijn er tien minder dan Seraing. Hoezo is er dan nog een waterkans dat Beerschot zich alsnog kan redden? Dat heeft alles te maken met een lopende procedure in de zaak Standard – Beerschot.

Eerder dit seizoen moest Standard – Beerschot uitgesteld worden wegens een staking bij de Luikse politie. Bij Beerschot rekende men op een forfaitoverwinning. De Ratten kwamen van een kale kermis thuis en moesten alsnog in Luik gaan voetballen. Standard haalde het met 1-0. Beerschot speelde evenwel de match onder voorbehoud.

De zaak loopt momenteel nog. Moest Beerschot gelijk krijgen en alsnog een forfaitoverwinning toegediend krijgen telt het plots 'maar' een achterstand van zeven punten op Eupen met nog negen punten te verzamelen. In dat geval kan Beerschot zich mits drie zeges op rij tegen STVV, Club Brugge en Union alsnog redden als de resultaten van Seraing ook nog eens in het voordeel van Beerschot zijn.

Ook bij Beerschot beseft men dat indien men gelijk krijgt, zich redden haast onmogelijk is. "We zijn nu niet meer echt bezig met die zaak tegen Standard. Laten we eerst de volgende wedstrijd afwachten", stelt voorzitter Francis Vrancken in Het Nieuwsblad. Indien Beerschot aankomend weekend niet wint van STVV heeft een zege voor de groene tafel sowieso geen zin.