Club Brugge doet wat het moet doen: winnen bij KV Oostende

12-03-2022 22:32 Laatste update: 22:39
17

Club Brugge won zaterdagavond van KV Oostende. Blauw-zwart won met 1-3 aan zee. De verdediging van KVO kende een ongelukkige avond, maar toch speelde de kustboys een verdienstelijke wedstrijd.

KV Oostende had onmiddellijk de beste kans. Gueye mikte op de paal in minuut acht. KVO voetbalde op enthousiasme en toonde Club Brugge dat het geen makkelijke avond ging worden. Toch handelde Club professioneel: na een kwartier maakte Adamyan het openingsdoelpunt na een cadeau van de KVO-defensie.

KV Oostende kon even bekomen, maar kwam de volgende gevaarlijke fase al langs zij. Jäkel knalde de gelijkmaker langs Mignolet. De kustboys stopte hier echter niet. Net voor het halfuur moest Mignolet aan de bak om een kopbal van Ambrose uit doel te houden.

Nauwelijks enkele minuten later knoeide de KVO-defensie al opnieuw. Dit keer ging doelman Scherpen in de fout. Adamyan profiteerde opnieuw: 1-2. Na het doelpunt kon KVO opnieuw relatief snel herstellen. Het kwam nog opzetten, maar kon vooralsnog niet meer scoren.

Tweede helft
In de tweede periode viel beduidend minder te beleven qua kansen. Na een uur nam Club Brugge toch een optie op de zege. Skov Olsen trapte de 1-3 via doelman Scherpen binnen. Club neutraliseerde de aanvallende impulsen van KVO nu, wat leidde tot een rustige tweede helft voor Mignolet.

In het slot vonden de kustboys een tweede adem. Blauw-zwart krege het nog knap lastig om de 1-3 te verdedigen, maar trok die voorsprong toch heelhuids over de lijn.