OFFICIEEL: Standard kondigt overname door 777 Partners aan

OFFICIEEL: Standard kondigt overname door 777 Partners aan

11-03-2022 23:06 Laatste update: 23:09
18

Standard heeft de broodnodige overname dan toch kunnen afronden. 777 Partners, een Amerikaanse investeringsmaatschappij uit Amerika, wordt de nieuwe eigenaar van de Rouches.

Dat kondigt Standard zelf aan via de officiële kanalen. De Amerikaanse investeringsmaatschappij neemt 100% van de aandelen van Bruno Venanzi over. De huidige voorzitter zal de club dan ook verlaten. 'Venanzi wil alle sympathisanten van Standard de Liège bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun tijdens zijn zevenjarig voorzitterschap en hij zal ook in de toekomst supporter n°1 blijven van onze club', klinkt het.

777 Partners is geen onbekende naam in de voetbalwereld. Het nam in 2021 Genoa CFC over en heeft ook een meerderheidaandeel in Vasco da Gama uit Brazilië. Daarnaast speelt het ook een rol binnen Sevilla FC, één van de topclubs in Spanje. Ook heeft de investeringsmaatschappij nog een uitgebreide portfolio in onder andere de Engelse Basketball League met de London Lions, de streamingdienst Fanatiz en Uplay, een Canadees basketbalservice platform.