'Ronaldo vliegt meteen naar Portugal en zorgt voor verbazing bij spelers United'

'Ronaldo vliegt meteen naar Portugal en zorgt voor verbazing bij spelers United'

07-03-2022 08:18
1

Cristiano Ronaldo heeft voor verbazing gezorgd bij Manchester United. Nog vóór de verloren derby tegen Manchester City (4-1) pakte de geblesseerde Portugees het vliegtuig.

Enkele uren voor de aftrap van de Manchester Derby lekte uit dat Ronaldo niet in actie zou komen. De reden: een teruggekeerde heupblessure, aldus manager Ralf Rangnick. In Engeland wordt getwijfeld aan die lezing en volgens The Athletic was Ronaldo al niet meer in het land toen Manchester City en Manchester United zondag om 17.30 uur aftrapten.

Ronaldo pakte het vliegtuig naar Portugal toen bleek dat hij niet zou spelen, klinkt het. Het zorgde voor 'verbazing' in de kleedkamer van United, gezien de importantie van de wedstrijd. Geblesseerde spelers zijn niet verplicht om wedstrijden bij te wonen, maar er wordt gezegd dat Ronaldo's teamgenoten vinden dat zijn aanwezigheid in het stadion gezien zijn status nuttig had kunnen zijn.

"Ik moet onze medische staf geloven", zei Rangnick na het verlies tegen City. "Onze dokter kwam op vrijdag naar me toe met de boodschap dat Ronaldo niet kon trainen door heupklachten. Dat was ook zaterdag het geval."

De 37-jarige vedette miste sinds zijn terugkeer op Old Trafford nauwelijks een wedstrijd. Met 1.835 Premier League-minuten behoort hij tot de spelers die het vaakst in actie kwamen, ook al tekende hij pas eind augustus bij Manchester United.