UPDATE: 'FC Barcelona verhoogde aanbod, contract voor vijf jaar ligt klaar'

UPDATE: 'FC Barcelona verhoogde aanbod, contract voor vijf jaar ligt klaar'

01-03-2022 21:27 Laatste update: 02-03-2022 16:26

De Andreas Christensen-links in Catalonië winnen aan kracht. Volgens RAC1 lijkt het voor 99 procent zeker dat de Deense Chelsea-verdediger komend seizoen bij FC Barcelona speelt.

De 25-jarige Christensen speelde de afgelopen jaren 153 wedstrijden voor Chelsea, maar loopt na dit seizoen uit zijn contract op Stamford Bridge. Eerder op dinsdag werd duidelijk dat hij binnenkort voor vier jaar kan tekenen in Camp Nou en het lijkt er niet op dat er nog beren op de weg zijn.

Volgens Fabrizio Romano zijn de gesprekken tussen beide partijen 'ver gevorderd', al heeft ook Bayern München de Deen nog in het vizier. Het doorgaans betrouwbare RAC1 spreekt echter van een 'acuerdo totaal' en geeft aan dat de kans van slagen 99 procent is.

Als dat inderdaad zo is, wordt Christensen de eerste Barça-aankoop van 2022/2023. De Catalanen hadden eerder al hun oog laten vallen op een andere Chelsea-verdediger: César Azpilicueta won in de afgelopen tien jaar alles wat er te winnen viel met The Blues, maar is binnenkort ook transfervrij.

Update: In navolging van Spaanse media meldt ook Fabrizio Romano dat de transfer van Christensen naar Barcelona een kwestie van tijd is. De club heeft het aanbod 'in de laatste 48 uur' verbeterd. Christensen kan in Catalonië een contract voor vijf seizoenen tekenen. 

Ook Bayern München is nog altijd geïnteresseerd en doet pogingen om de deal te kapen, maar op dit moment heeft Barcelona de beste papieren. Borussia Dortmund is geen optie.