Sint-Truiden heeft aan enkele prikken genoeg om tandeloos OH Leuven weg te zetten

Sint-Truiden heeft aan enkele prikken genoeg om tandeloos OH Leuven weg te zetten

20-02-2022 22:53
2

Het degradatiespook is nu volledig verjaagd op Stayen. In de thuispartij tegen Oud-Heverlee Leuven trok Sint-Truiden aan het langste eind: 2-0. Een overtuigend eerste half uur bleek voldoende om het bezoek uit Vlaams-Brabant af te houden.

STVV had eigenlijk geen grote degradatiezorgen meer voor aanvang van het duel, maar een driepunter zou het laatste beetje twijfel definitief wegnemen. De troepen van Bernd Hollerbach namen de koe dan ook meteen bij de hoorns. Niet dat het voetbal overweldigend was, maar de thuisploeg vertoefde wel het vaakst op de helft van de tegenstander. Vanop de rechterflank kwamen bovendien geregeld gevaarlijke voorzetten, al vonden die telkens net niet de geschikte man.

Toch klom STVV al snel op voorsprong. Een goede hoekschop van Christian Brüls kreeg een gepast vervolg: Taichi Hara troefde Louis Patris vrij eenvoudig af en kopte raak in de verste hoek. OHL werd zo gedwongen tot achtervolgen, maar stak voor rust slechts één keer de neus aan het venster. Een lage voorzet van Mathieu Maertens werd vakkundig onschadelijk gemaakt. Zonder kleerscheuren bereikte STVV de kleedkamers.

Dé gemiste kans
Ook in het tweede bedrijf hadden De Kanaries weinig te vrezen van hun gasten, mede omdat de wind steeds feller kwam opzetten. Bij momenten maakte de bal enkele vreemde kapriolen. OHL eiste het leer wel iets vaker op, maar ving daar weinig mee aan. Halverwege dacht Sébastien Dewaest toch voor de gelijkmaker gezorgd te hebben. Na vele fluitconcerten aan zijn adres legde de ervaren mandekker zijn vinger al ostentatief op de lippen, maar de buitenspelregel floot hem terug.

Ook in de laatste twintig minuten bleef STVV eenvoudig overeind, al snakte het nog één keer naar adem. Na een uitstekende aanval over links legde Xavier Mercier de bal panklaar voor doel, waar Sory Kaba echter onhandig naast doel besloot. Het bleek meteen de zwanenzang voor OHL. In het slot kreeg STVV nog enkele omschakelingsmomenten om het pleit te beslechten, zonder succes weliswaar. Als anticlimax kreeg Leuvenaar Kristian Malinov nog rood voor een stevige tackle op de ingevallen Shinji Kagawa. Uiteindelijk zorgde Daichi Hayashi toch nog voor een lichtpuntje door de 2-0 binnen te lopen in een leeg doel.

Uiteindelijk hield Sint-Truiden haar 1-0-zege vast, waardoor het in de rangschikking over OH Leuven wipt. Het verschil bedraagt slechts één puntje: 37 stuks tegenover 36. Bovendien hebben de Leuvenaars nog een inhaalduel tegen KV Mechelen tegoed. Hoe dan ook lijkt er voor zowel STVV als OHL nog weinig te winnen of te verliezen tijdens de komende weken.