Vorig seizoen revelatie, nu zit Beerschot in degradatiezorgen: Zoals verwacht

Vorig seizoen revelatie, nu zit Beerschot in degradatiezorgen: "Zoals verwacht"

19-02-2022 23:40
22

Bij K. Beerschot V.A. nam men dit seizoen al afscheid van twee trainers. Ook onder Javier Torrente kwam er geen beterschap en werd de coach bedankt voor bewezen diensten. Verdediger Jan Van den Bergh blikt terug op die samenwerking.

Beerschot was vorig seizoen nog één van de grote revelaties, maar kon deze campagne niet bevestigen. "Het cliché dat een tweede seizoen op het hoogste vlak altijd lastig is, wordt hier en nu spijtig genoeg bevestigd. Of ik deze terugval vreesde? Eerlijk gezegd wel een beetje", vertelt Van den Bergh op de website van Beerschot.

Beerschot kwam in een neerwaartse spiraal terecht en ook onder Torrente kwam er geen beterschap. "De komst van Torrente zorgde even voor een opflakkering maar door de taalbarrière en de communicatieproblemen kon hij zijn ideeën en systemen onvoldoende uitwerken", legt Van den Bergh uit.

Van den Bergh denkt ook te weten waarom Beerschot het dit seizoen zo moeilijk heeft. "We kenden een zeer wisselvallige tot slechte voorbereiding waarbij de samenhorigheid en de mentaliteit al te vaak ontbrak. Met als gevolg dat de prestaties en resultaten slecht waren. Twijfel en moedeloosheid namen toe in de kleedkamer. Ik heb me daar bij momenten mateloos aan gestoord, dat in de groep ook aangegeven maar het bleek moeilijk om dat nog om te gooien", besluit hij.