Harwood-Bellis legt vertrek bij Anderlecht uit: Ik moet de kneepjes nog leren

Harwood-Bellis legt vertrek bij Anderlecht uit: "Ik moet de kneepjes nog leren"

16-02-2022 15:04
2

RSC Anderlecht nam afgelopen wintermercato de beslissing om Taylor Harwood-Bellis te laten gaan. Nochtans was de Britse verdediger pas vorige zomer overgekomen van Manchester City, nota bene op uitleenbasis voor een volledig seizoen. Intussen zit Harwood-Bellis bij Stoke City. Op zijn (korte) doortocht bij Anderlecht blikt hij met tevredenheid terug.

"Het was een geweldige ervaring in België, onder een trainer die me in alle details vooruit hielp. Lichaamshouding, positiespel, verdedigen in het algemeen ...", geeft Harwood-Bellis aan in het lokale Stoke Sentinel.  Nu hoopt de mandekker die lijn door te trekken, door ook in Stoke-On-Trent van enkele ervaren rotten te kunnen stelen met de ogen.

De naam van Vincent Kompany viel nog niet, maar Harwood-Bellis verwees dus wel degelijk naar hem. De gewezen Rode Duivel heeft grote indruk op hem gemaakt. "Het helpt uiteraard dat hij een legende was bij Manchester City, iemand naar wie ik enorm opkeek", laat de twintigjarige Engelsman zijn supportershart spreken. Volgens hem probeerde Kompany bij iedereen het beste eruit te halen, zelfs bij de jongeren uit de academie. "Hij vond altijd de tijd om spelers beter te maken. Ik twijfel er niet aan dat hij een erg goede trainer wordt", klinkt Harwood-Bellis optimistisch.

Vertrek bij Anderlecht
Waarom trok Harwood-Bellis de deur eigenlijk achter zich dicht in het Lotto Park? Vooral een gebrek aan speeltijd in de maand december deed bij hem een lampje branden. "Als jonge speler moet ik de kneepjes van het vak nog leren. Dat gaat er niet van komen op training", legt hij uit. Vanuit het Anderlecht-kamp werd ook benadrukt dat men niet langer enkele toptalenten uit Neerpede wilde blokkeren, zoals Zeno Debast (die de laatste weken veel minuten kreeg) en Marco Kana.

Uiteindelijk kwam Anderlecht met Manchester City overeen dat het huurcontract van Harwood-Bellis voortijdig stopgezet werd. De koploper uit de Premier League vond dat niet zo erg, aangezien het met Stoke City al een uitstekende kandidaat op het oog had ter vervanging. Inmiddels speelde Harwood-Bellis al zes wedstrijden in de Championship. Tot nu toe hield hij twee keer de nul.