Oostende blij met de komst van Vanderhaeghe: “Hoeft zich nauwelijks in te werken

Oostende blij met de komst van Vanderhaeghe: “Hoeft zich nauwelijks in te werken"

11-02-2022 14:42
4

KV Oostende wil zich dit seizoen handhaven in de Jupiler Pro League. Aan de kust heeft men nu haar lot gelegd in de handen van Yves Vanderhaeghe. Sterke man van de club Gauthier Ganaye legt de keuze van Oostende voor de trainer uit.

Voor Vanderhaeghe is het een comeback aan de kust. De trainer was er eerder werkzaam tussen 2015 - 2017. Eerder dit seizoen kreeg hij zijn C4 bij Cercle Brugge. "We hebben Yves nauw gevolgd omdat we erg onder de indruk waren van de manier waarop Cercle onder hem speelde. Zijn teams zijn altijd zeer goed gestructureerd en defensief georganiseerd, maar hebben ook de vrijheid in het offensieve. In zijn meest recente ervaring bij Cercle was hun pressing vrij gelijkaardig aan de onze. Naar onze mening zijn de resultaten die ze nu behalen het directe gevolg van zijn goede werk", aldus Ganaye.

KV Oostende telt momenteel 28 punten. Het heeft 5 punten meer dan Seraing, die club staat op de voorlaatste plaats. In het nieuwe jaar pakte het tot nu toe amper vijf punten. Vanderhaeghe moet nu het schip in veilige haven brengen. "Tijdens een gesprek van enkele uren was ik ervan overtuigd dat hij de juiste man is om nu over te nemen. Hij hoeft zich nauwelijks in te werken want hij was recent nog aan het werk in onze competitie. Hij kent álle clubs, inclusief de onze. Ik was echt onder de indruk hoe goed hij een inschatting kon maken van onze spelers en hun kwaliteiten."

Vanderhaeghe wordt bij KVO aanzien als een echte vakman. "Yves bewees in het verleden ook al dat hij spelers beter kan maken. Hij is een goede people manager die met verscheidene karakters kan omgaan. Ik besef ook wel dat hij op één dag niet veel kan veranderen maar hij zal wel al zijn eigen accenten leggen voor de wedstrijd van morgen op KV Mechelen. Ik kijk alvast uit naar zijn manier van werken en ik ben ervan overtuigd dat we een mooie tijd tegemoet gaan."