Wedstrijdverslag van Genk na OHL: 'Het voelt alsof we bestolen zijn'

Wedstrijdverslag van Genk na OHL: 'Het voelt alsof we bestolen zijn'

10-02-2022 14:45
7

KRC Genk verloor woensdag met 2-1 van Oud-Heverlee Leuven. Op de eigen website plaatste Genk een wedstrijdverslag. Daarin staat onder meer dat Genk het gevoel heeft dat het bestolen is.

Genk kwam al na één minuut op achterstand aan Den Dreef. Nadien moest het verder met tien man na een rode kaart voor Bryan Heynen. 'Siebe Schrijvers, één van in totaal vier ex-Genkies, ging eerst in de fout op zijn ex-ploegmaat Bryan Heynen, waarna Bryan klaarblijkelijk vol op het onderbeen van Kaba terecht kwam. Ongelukkig, streng en vooral bijzonder vervelend voor onze winstkansen', beschrijft Genk de fase van de uitsluiting. 

Claim voor twee Genkse strafschoppen
Ondanks een man minder kwam Genk terug tot 1-1 en bleef het in de eerste helft aanvallen. 'En had der bal niet op de stip gekund of gemoeten (?) toen Théo Bongonda aan een solo begon, tot in het strafschopgebied geraakte en daar licht werd aangetikt, maar ‘te laat’ viel? Voorts zagen we vooral veel foutjes en fouten op Onuachu, op Trésor ook', merkt het Limburgse matchverslag op.

In de slotfase claimde Genk opnieuw tevergeefs een strafschop. 'Paintsil ontfutselde de bal aan Dewaest, Hrosovsky 'tchipte' naar de tweede paal, waar Arteaga net onder de voorzet door ... werd geduwd. Ref Bert Put deed niks. En dus bleef het bij 1-1.'

Niks gegund
Aan de andere kant ging de bal even later wel op de stip, waardoor Oud-Heverlee Leuven via Sory Kaba de match kon beslissen. 'Er was ons zelfs niks gegund. Want op aangeven van de VAR ging ref Put nog een van dichtbij tegen de arm van Cuesta aangeschoten bal bekijken. En ja hoor: net als in Union ging de bal op de stip en verloren we nog met 2-1. Zuur, bitter. En gezien de globaal weinig 'faire' leiding, voelt het aan alsof we bestolen zijn. Dit verdienden we niet', besluit het verslag.