Standard gaat in de aanval en dient klacht in na afgekeurd doelpunt door VAR

Standard gaat in de aanval en dient klacht in na afgekeurd doelpunt door VAR

06-02-2022 16:30 Laatste update: 16:34
100

Bij Standard is men daags na de partij tegen Cercle Brugge nog steeds woedend op de wedstrijdleiding. De Rouches leken in het slot nog een winnend doelpunt te scoren, maar zagen dat afgekeurd worden na buitenspel. Standard heeft nu besloten om klacht in te dienen.

Bij het doelpunt van Sissako werd er lang gezocht naar buitenspel en bleek hij uiteindelijk ook enkele millimeters buitenspel te staan. De Rouches reageerden na de partij al woest en hebben nu ook besloten om een klacht in te dienen, dat kondigt de club aan op de officiële kanalen.

'Standard de Liège betreurt de beslissing van de VAR om het winnende doelpunt van Moussa SISSAKO helemaal op het einde van de wedstrijd af te keuren voor een buitenspelval die totaal niet te zien is met het blote oog', schrijft men.

Fouten gemaakt
Volgens Standard was er geen sprake van een 'clear error' en had het doelpunt dan ook niet afgekeurd mogen worden. 'Zonder echter precies te weten wanneer de referentielijn van de laatste verdediger van Cercle Brugge werd getrokken die tot buitenspel leidde, is het duidelijk dat deze op zijn minst foutief is getrokken', aldu Standard.

De Rouches geven onder andere aan dat de lijn ook niet correct werd getrokken. 'Deze duidelijke fout vervormt volledig de lay-out van de lijn en de vergelijking met de lijn aan het uiteinde van het hoofd van zijn doelpuntenmaker, waardoor elke zogenaamd onbetwistbare conclusie even onnauwkeurig als onjuist.'

Dat de scheidsrechter ook niet naar het scherm werd geroepen om de beelden te bekijken, begrijpt men niet. De club heeft dan ook besloten om een klacht in te dienen. 'We moeten vaststellen dat het hier meerdere dwalingen betreft die op geen enkele manier binnen het domein van interpretatie of beoordeling vallen. Het gaat simpelweg over de zuivere en eenvoudige toepassing van de geldende regels. Omwille van al deze redenen heeft Standard de Liège beslist om klacht in te dienen', besluit Standard.