Beerschot denkt aan de toekomst met investering van zeven miljoen euro

Beerschot denkt aan de toekomst met investering van zeven miljoen euro

05-02-2022 11:16

K. Beerschot V.A dreigt dit seizoen te degraderen uit Eerste Klasse A, maar is inmiddels ook bezig met de verre toekomst. De club uit Antwerpen heeft belangrijk nieuws meegedeeld over de bouw van een nieuw oefencomplex.

De club is namelijk van plan om zwaar te investeren en hoopt binnenkort te kunnen beginnen aan de bouw van een nieuw trainings- en jeugdcomplex. Dat moet worden opgetrokken aan het Universiteitsplein.

Beerschot gaat voor dat project een samenwerking met de topsportschool aan en kon zich op die manier ook verzeker van de financiële steun van Sport Vlaanderen. Een nodige subsidie, want het project bleek een prijskaartje van maar liefst zeven miljoen euro te hebben. De helft daarvan wordt echter betaald door Sport Vlaanderen.

De andere helft wordt betaald door de club zelf. 'Belangrijk is dat dit geld niet uit het sportieve budget komt, maar dat er extra geld voor wordt vrijgemaakt door de eigenaars van Beerschot', schrijven de Antwerpenaren. 'Beerschot trekt hiermee duidelijk de kaart van de jeugd en wil met deze investering inzetten op een verdere professionalisering van de club.'