Nielsen: Hij wist alles over me, op sportief maar ook op persoonlijk vlak

Nielsen: "Hij wist alles over me, op sportief maar ook op persoonlijk vlak"

04-02-2022 09:25

Het huidige succes van Union Saint-Gilloise wordt heel vaak toegeschreven aan haar koningskoppel Undav-Vanzeir. Een andere uiterst belangrijke pion bij de Brusselaars is Casper Nielsen. In een interview met La Dernière Heure vertelde de Deen over zijn overstap naar Union.

In de zomer van 2019 verruilde Nielsen het Deense Esbjerg voor Union, maar dat geen evidentie voor de Deen. "Toen mijn makelaar me sprak over Union, dacht ik dat dat een stap terug zou zijn." Het was uiteindelijk Union's sportief directeur Chris O'Loughlin die Nielsen overtuigde. "Hij kwam meerdere keren met me praten en toonde dat de club me echt wou," zei Nielsen.

Bij de eerste kennismaking tussen Nielsen en O'Loughlin was Nielsen verbaasd van hoeveel O'Loughlin over hem wist. "Hij kende me als voetballer, maar ook als persoon." O'Loughlin beloofde aan Nielsen dat Union zou slagen in al haar doelen.

Die doelen worden momenteel zelfs nog overstegen. Nadat Nielsen in zijn tweede seizoen in het Dudenpark kampioen werd in 1B, staat hij met Union momenteel aan de leiding in 1A. Op speeldag 26 trekt Union naar Antwerp en zal het proberen The Great Old op zeven punten te houden.