Mazzu laat zich uit over macht van Belgische topclubs: Dat verziekt de boel

Mazzu laat zich uit over macht van Belgische topclubs: "Dat verziekt de boel"

03-02-2022 20:00
9

Felice Mazzu is al even actief in de voetbalwereld en heeft het Belgische voetbal dan ook zien veranderen in de laatste jaren. Toch is er volgens hem één ding onveranderd gebleven: de macht van de 'grotere' clubs.

"Soms heb je het gevoel dat ergens een grotere macht achter schuilt", begint hij in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine. "Dat heeft geen impact op mijn werk, maar het kan wel een invloed hebben op de beslissingen die genomen worden met betrekking tot het verloop van het kampioenschap", klinkt het.

Hij zag dit seizoen enkele van die grotere clubs nog voordeel halen uit die macht. "Bepaalde clubs hebben geprobeerd om op de valreep nog een speeldag in de competitie te verplaatsen, zodat die later kon afgewerkt worden met publiek erbij. Er zijn nochtans regels", doelt hij op onder andere KRC Genk en Royal Antwerp FC.

Volgens hem tellen bepaalde spelregels voor de ene club dan ook meer dan de andere. "Ik vind dat niet juist tegenover de kleine clubs, zoals wij en andere. Van buitenaf voel je vandaag toch dat er op de vragen van bepaalde clubs heel gemakkelijk wordt ingegaan. Voor mij verziekt dat de boel een beetje", besluit Mazzu