Priske over dominant voetbal Antwerp: “We stellen ons dezelfde vraag”

Priske over dominant voetbal Antwerp: “We stellen ons dezelfde vraag”

02-02-2022 07:20
6

Royal Antwerp FC draait mee bovenin. Vorige speeldag werd er gewonnen van KAA Gent, maar een dominante prestatie was het niet. Tegenover Het Nieuwsblad praat Priske over de tactiek van The Great Old.

De ene keer speelt Antwerp dominant en de andere keer niet. “Binnenskamers stellen we ons dezelfde vraag. Bij een moeilijke verplaatsing naar Gent hoef je, wat de media en experts ook beweren, niet van ons te verwachten dat we dominant voetbal brengen. Dan tellen vooral de drie punten. Maar uiteraard willen we met Antwerp naar een ploeg evolueren die aanvallender voetbal brengt en meer kansen creëert dan de voorgaande jaren.”

Antwerp zet volgens Priske wel de juiste stappen. “Met meer balbezit dan de tegenstander hebben we al een stap in de juiste richting gezet. Maar de stijl van het huis verander je niet in een vingerknip. En als je ziet wie helemaal bovenaan staat, maakt het eigenlijk niet uit. Union is een van de ploegen met het minste balbezit in 1A. Uiteindelijk draait het om winnen. Zo denkt de competitieleider er ook over.”