Referee Department ziet foute beslissing bij Beerschot-Zulte: ‘Was penalty’

01-02-2022 10:27 Laatste update: 09:39
21

Beerschot speelde 3-3 gelijk tegen Zulte Waregem, maar de thuisploeg had ook een strafschop moeten krijgen. Dat vindt Frank De Bleeckere en het Referee Department.

In minuut 2 trapte Shankland naar doel en de bal kwam tegen de arm van De Bock. De scheidsrechter liet doorspelen en de VAR steunde deze beslissing. Volgens het Referee Department was dat niet correct. ‘Het Referee Department verwacht een penalty’, klinkt het duidelijk.

‘Een VAR-interventie is nodig omdat de Zulte Waregem-speler de bal met de hand raakt die weg is van het lichaam en daardoor zijn lichaam onnatuurlijk breder en groter maakt.’ Uiteindelijk wist Beerschot een 1-3 achterstand nog goed te maken tot 3-3.

In minuut 38 krijgt Zulte wel een penalty na een gelijkaardige fase. 'Na het zien van de beelden beslist de scheidsrechter om een strafschop toe te kennen, omdat de Beerschot-speler de bal raakt met de arm die weg is van het lichaam en daardoor zijn lichaam breder maakt.'