Standard geeft punten weg: Niet het volle vertrouwen, we begonnen te twijfelen

Standard geeft punten weg: "Niet het volle vertrouwen, we begonnen te twijfelen"

30-01-2022 22:33

Standard Luik heeft haar eerste nederlaag uit 2022 geleden. Na een opbeurende vijf op negen leek het nochtans ook tegen KV Mechelen op puntenkoers te liggen. Een erg late treffer van Nikola Storm velde echter een hard verdict: 1-2. Een volkomen onnodige nederlaag, oordeelde Arnaud Bodart achteraf.

De doelman moest zich net voor het ingaan van de blessuretijd gewonnen geven op een hard schot van Storm in de korte hoek. Dat was balen, zeker omdat Standard naar zijn gevoel aanspraak maakte op de overwinning. "We speelden een van onze beste helften sinds lang. We verliezen de wedstrijd omdat we te snel na de rust een doelpunt slikken", analyseerde Bodart na de partij bij Sporza.

Standard liet inderdaad meerdere uitgelezen mogelijkheden liggen. Ook in het tweede bedrijf kon het nog enkele keren gevaarlijk dreigen, vooral via Mehdi Carcela. Dat het uiteindelijk noodlottig uitdraaide, is vooral een mentale kwestie, vindt Bodart. "In onze situatie hebben we niet het volle vertrouwen en zijn we beginnen twijfelen. Maar we moeten nu niet te veel gaan nadenken en alles weggooien", geeft hij zijn ploeggenoten een boodschap mee.