Mehssatou (ex-Anderlecht) spreekt voor de eerste keer de fans van Kortrijk toe

Mehssatou (ex-Anderlecht) spreekt voor de eerste keer de fans van Kortrijk toe

29-01-2022 18:45

KV Kortrijk bereikte eerder een akkoord rond de overname van Nayel Mehssatou. De rechtsback verlaat RSC Anderlecht, de club die hem groot bracht. Vandaag heeft Nayel zijn toekomstige fans voor de eerste keer toegesproken.

Nayel Mehssatou is een Kortrijkzaan en haalt zijn beste Nederlands boven. De rechtsback, die voor Anderlecht speelde, een contract van 3,5 jaar getekend bij de Kerels. De 19-jarige Belgisch-Chileense was op zoek naar een club die hem wat speeltijd kon geven.

De verdediger heeft het naar eigen zeggen al erg goed in Kortrijk. De spelers hebben hem met open armen ontvangen en hij heeft al veel kunnen praten met zijn nieuwe ploeggenoten. “Ook de stad ziet er leuk uit,” vertelt de Mehssatou. “Ik ben erg blij met mijn keuze.”

Hij omschrijft zichzelf als vooral een technische speler. “Ik ben technisch en heb een goed loopvermogen.” Aangezien hij dol is op combineren, kunnen we ook knappe passen van de rechtsback verwachten. 

De speler is vooral op zoek naar speelminuten en hoopt volop aan de bak te kunnen bij Kortrijk. Vincent Kompany en Wouter Vandenhaute probeerden het jonge talent te behouden, maar ze konden hem geen speeltijd geven, wat een factor was in de keuze van de speler.