Julien – de nieuwe Doku - Duranville krijgt eerste kans van Kompany bij RSCA

Julien – de nieuwe Doku - Duranville krijgt eerste kans van Kompany bij RSCA

10-01-2022 14:40
7

RSC Anderlecht zette de voorbije jaren in op de jeugd. Dit seizoen komen de talenten uit Neerpede wat minder in actie. Maar komt daar straks weer verandering in? Julien Duranville klopt alvast op de deur.

Het was de bedoeling dat Anderlecht de voorbije dagen in het buitenland op stage zou zijn. Vanwege corona moesten de plannen omgegooid worden. Anderlecht wilde wel met enkele speelminuten in de benen de competitie hervatten en oefenden daarom zondag tegen Westerlo en Zulte Waregem.

De match tegen Zulte Waregem werd voor Duranville een bijzonder duel. De amper 15-jarige speler mocht een dik kwartier voor het einde invallen van Vincent Kompany. Duranville kreeg zo zijn eerste minuten in een match van de A-ploeg. Zondag bij zijn officieuze debuut voor Anderlecht was Duranville amper 15 jaar, 8 maanden en 4 dagen oud. Hij viel in toen de 3-0 eindstand al op het bord stond.

'De nieuwe Doku'
Bij Anderlecht verwacht men veel van Duranville. De buitenspeler werd door paars-wit zelf al vergeleken met Jérémy Doku. Volgens de jeugdhoofdopleiding bij Anderlecht, Jean Kindermans, is Duranville "razendsnel, een onberekenbare dribbelaar en ook doelgericht".

Anderlecht was in mei dan ook maar wat blij dat Duranville een contract tekende in het Lotto Park. Tot 2024 ligt de jonge Belg onder contract bij Anderlecht. De vraag natuurlijk nu is of hij straks echt kan doorbreken bij Anderlecht zoals zijn voorganger Doku.