OFFICIEEL: Clement neemt afscheid van Club Brugge en trekt naar AS Monaco

OFFICIEEL: Clement neemt afscheid van Club Brugge en trekt naar AS Monaco

03-01-2022 18:18 Laatste update: 18:42
32

Na 2,5 jaar zit het verhaal van Philippe Clement bij Club Brugge erop. De trainer heeft gekozen voor een vertrek bij Club Brugge en verhuist naar Frankrijk, waar hij aan de slag gaat bij AS Monaco.

Dat maakt de club bekend via de officiële kanalen. Bij AS Monaco heeft Clement zijn handtekening gezet onder een contract voor drie seizoenen. Hij volgt Niko Kovac op, die aan het begin van 2022 werd bedankt voor bewezen diensten bij de Monegasken.

Clement leek al bezig aan zijn laatste maanden bij Club Brugge, waarmee hij twee titels op rij wist te winnen. Na de interesse van AS Monaco heeft hij dan ook besloten om nog voor het seizoen is afgelopen al afscheid te nemen van Blauw-Zwart. Afgelopen zomer werd hij nog in verband gebracht met onder andere Sheffield United, maar koos hij voor een verlengd verblijf bij de Bruggelingen.

Bij AS Monaco krijgt Clement nu de taak om AS Monaco weer naar de top te helpen. De club staat momenteel zesde in de Ligue 1, maar wil samen met onder andere PSG en Lille OSC meestrijden voor de titel. De trainer neemt ook assistenten Jonas Ivens, Johan Van Rumst en doelmannentrainer Frédéric De Boever mee naar Frankrijk.