Tuchel duidelijk over Lukaku-absentie: Ik moest dit besluit nemen

Tuchel duidelijk over Lukaku-absentie: "Ik moest dit besluit nemen"

02-01-2022 17:45 Laatste update: 17:39
6

Thomas Tuchel heeft tekst en uitleg gegeven over zijn keuze om Romelu Lukaku buiten de wedstrijdselectie te houden tegen Liverpool. De Duitse manager van Chelsea bevestigt dat het te maken heeft met het veelbesproken interview van de Rode Duivel.

In gesprek met Sky Sport Italia vertelde Lukaku dat hij niet blij was met het nieuwe 3-4-1-2-systeem van Chelsea. Ook flirtte de spits met zijn oude club Internazionale. Eerder op zondag kwam al naar buiten dat Tuchel Lukaku buiten de selectie voor de kraker met Liverpool laat. Voor de camera van Sky legt de coach dat uit. "Het werd te groot en te luidruchtig vlak voor deze wedstrijd. Ik heb besloten om de voorbereiding op dit duel te beschermen, dat is waarom Lukaku er niet bij is."

Tuchel benadrukt dat hij gesproken heeft met Lukaku. "Natuurlijk, we hebben twee keer met de hoofdrolspelers gezeten. We moesten concluderen dat het te dicht op de wedstrijd zat en te groot was. We hebben het doorhakken van de knoop uitgesteld, maar we moeten onze voorbereiding beschermen en dat is makkelijker zonder Lukaku."

Vond Tuchel het moeilijk om dit besluit te nemen? "Het was zeker lastig, maar in mijn ogen moest dit gebeuren." In plaats van Lukaku staat Kai Havertz nu in de spits bij Chelsea tegen Liverpool.