Degryse ziet titelstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge: Grote stappen gezet

Degryse ziet titelstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge: "Grote stappen gezet"

28-12-2021 22:40 Laatste update: 22:42
35

Binnenkort beginnen we aan de eindfase van de reguliere competitie en kan er dus stilaan gespeculeerd worden over de titel. Club Brugge was de grote titelfavoriet, maar kon niet helemaal overtuigen. Inmiddels is Union ook een kanshebber, maar volgens Marc Degryse wordt het een klassieke tweestrijd.

De analist ziet Club Brugge nog steeds als één van de grote favorieten, maar denkt dat ook RSC Anderlecht er dicht bij zal zijn. "Ik denk dat ze bij Club meer naar Anderlecht kijken. En als ik eerlijk ben, doe ik dat ook", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Volgens hem is een klassieke tweestrijd goed mogelijk. Zeker na de goede vorm van paars-wit de laatste weken. "Ik had Anderlecht wel bij de eerste vier gerekend, maar geloof nu véél meer dat ze zullen meedoen dan twee maanden geleden. Met Vandenhaute als voorzitter waait er een nieuwe wind. Met de filosofie van Kompany, die gekoppeld werd aan resultaten", aldus Degryse.

De analist is dan ook duidelijk: Anderlecht is een titelkandidaat geworden. "Anderlecht zette grote stappen en kan, eenmaal bij die laatste vier, kampioen worden. De traditie wil ook dat ze daar specialist in zijn. Na de heenmatch tegen Club in oktober heb ik gezegd dat ze zouden meedoen. Wel, dat proces is alleen nog maar versneld. De mentaliteit die er bij Club de laatste vijf seizoenen is, daar groeit Anderlecht ook weer stilaan naartoe", besluit hij.