Beerchot-coach blikt vooruit op duel met Anderlecht: Nieuwe kans op drie punten

Beerchot-coach blikt vooruit op duel met Anderlecht: "Nieuwe kans op drie punten"

27-12-2021 10:54
12

K. Beerschot V.A neemt het in zijn laatste wedstrijd van het jaar op tegen RSC Anderlecht. Javier Torrente, coach van Beerschot, is niet meteen in kerststemming. Toch gelooft hij in de ommekeer: “Ik heb alvast veel goede moed voor 2022.”

In een interview met Het Nieuwsblad vertelt de Beerschot-coach hoe gek het voor hem is om te moeten spelen tijdens de feestperiode. Veel Zuid-Amerikanen moeten hieraan wennen, zowel in België, als bijvoorbeeld in Engeland waar ze er een traditie van maken om op tweede kerst en nieuwjaarsdag te spelen. “In Argentinië ligt de competitie vanaf begin december stil.”

Feestperiode
“In Argentinië is het dan de warmste tijd van het jaar en iedereen kan daardoor met zijn familie in alle rust Kerstmis vieren,” vertelt de Argentijnse coach. “Het is vreemd om tijdens de kerstdagen op het trainingsveld te staan, ook voor de jonge Zuid-Amerikanen in deze ploeg. Maar we wisten dit uiteraard toen we in België aan de slag gingen. In sommige landen hoort dat er nu eenmaal bij.”

Talentvolle spelers
Na een 4-2 nederlaag in de heenronde neemt Beerschot het opnieuw op tegen Anderlecht. Aan goesting is er geen gebrek bij Torrente. “Een goede ploeg met heel talentvolle spelers”, aldus de coach. “Maar we hebben lessen getrokken uit de 4-2 nederlaag uit de heenronde en we hebben Anderlecht uiteraard opnieuw grondig geanalyseerd. Elke ploeg heeft zwakke punten en daar moeten we gebruik van maken.”

Drie punten
Een overwinning tegen Anderlecht zou dan ook een godsgeschenk zijn met het oog op behoud. Daar gelooft de coach ook nog steeds in, hij beseft echter wel dat zijn kern een grote nood aan rust heeft. “Na Anderlecht volgt een weekje vakantie. Nadien begint er een nieuwe fase van de competitie,” spreekt de coach vol goede moed. “Elke match is een nieuwe kans om drie punten te pakken. Zolang de spelers zich voluit blijven inzetten en de redding mathematisch nog haalbaar is, moeten we erin blijven geloven. Ik heb alvast veel goede moed voor 2022. We kunnen dit nog altijd rechtzetten.”