Tuchel: Lukaku speelde een goede wedstrijd, maar hij is er nog niet klaar voor

Tuchel: "Lukaku speelde een goede wedstrijd, maar hij is er nog niet klaar voor"

26-12-2021 22:59
1

Thomas Tuchel heeft uitgehaald naar de gang van zaken in de Premier League. Steeds meer duels worden afgelast vanwege corona-uitbraken, maar zijn Chelsea moest tot nu toe alle wedstrijden gewoon in actie komen.

Zo ook op Boxing Day. The Blues wonnen met 1-3 op bezoek bij Aston Villa, maar Tuchel liet na de wedstrijd zijn ongenoegen blijken. "Ze dwingen ons om te spelen, en we spelen nog twee bekerwedstrijden meer ook", zo wordt de Chelsea-manager geciteerd door Sky Sports. "We spelen tegen ploegen waarvan wedstrijden zijn uitgesteld. Dat kan niet juist zijn."

Vooral het feit dat er in de Premier League maar drie keer gewisseld mag worden in plaats van de in andere landen gebruikelijke vijf keer, zorgt voor onvrede bij Tuchel. "Vijf wissels zijn uitgevonden vanwege het coronavirus", zo vervolgt hij. "In Europa hebben ze een winterstop, maar hier spelen we door en leggen we het op het bordje van de spelers."

"Romelu Lukaku speelde een goede wedstrijd, maar hij is er nog niet klaar voor. We hebben allemaal tien dagen op bed gelegen met de griep. Ik ben erg onder de indruk van mijn spelers, maar ik maak me ook super veel zorgen", zo sluit Tuchel af.