Cercle Brugge imponeert en wint stadsderby van Club Brugge

26-12-2021 15:19
110

Club Brugge heeft het kalenderjaar 2021 niet met een positief gevoel kunnen afsluiten. In een – voor de supporters – belangrijke Brugse derby ging het onderuit. Het werd 2-0 tegen Cercle Brugge.

In een leeg Jan Breydelstadion kregen we een leuk begin van de Brugse derby te zien, die vol voor de overwinning gingen. Zowel Club Brugge als Cercle hebben een goede periode achter de rug en dat was er ook aan te zien. Kleine kansen voor beide teams en vooral een Groen-Zwart dat het meeste aanspraak maakte op die voorsprong.

De landskampioen kreeg maar geen grip op de partij en bleef sukkelen, naar het voorbeeld van de maanden oktober en november bij Blauw-Zwart. Groen Zwart kreeg meer dan genoeg mogelijkheden om er gevaarlijk uit te komen, maar kon Simon Mignolet niet echt aan het werk zetten.

Het slechte veld maakte het er ook niet makkelijker op voor beide ploegen om tot voetballen te komen. Club Brugge kreeg uiteindelijk zelfs nog de beste kansen bij elkaar gespeeld, maar een doelpunt kregen we in de eerste helft niet.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld, met een bijzonder enthousiast Cercle Brugge en mak Blauw-Zwart. Deze keer werd de thuisploeg werd beloond en kwam het na bijzonder zwak verdedigen van Club Brugge op voorsprong via Senna Miangue.

Club Brugge wakker? Het ging alvast op zoek naar een doelpunt. Philippe Clement bracht Noah Mbamba op het veld en de landskampioen kreeg via Mats Rits en Brandon Mechele wel kansen op die gelijkmaker. Thomas Didillon stond echter goed te keepen en dat doelpunt kwam er niet.

Een kwartier voor tijd probeerde Clement met een laatste wanhoopspoging toch nog voor het verschil te zorgen. Bas Dost kwam op het veld en moest scoren. Het was uiteindelijk Hans Vanaken die de 1-1 maar binnen te tikken had, maar vergat te scoren. Cercle Brugge kreeg ook nog kansen op de 2-0, de deklat werd geraakt, en uiteindelijk kregen we ook een doelpunt. In het absolute slot werd het 2-0, de eindstand.