Charleroi boekte winst in 2021: In de huidige context is dat toch uitzonderlijk

Charleroi boekte winst in 2021: "In de huidige context is dat toch uitzonderlijk"

24-12-2021 14:47
1

Sporting Charleroi blijft gestaag aan de weg naar boven timmeren. Sinds De Zebra's weer op het hoogste niveau aantreden, zijn ze uitgegroeid tot een stabiele subtopper en misschien wel de tijdelijke nummer één van Wallonië. Sterke man Mehdi Bayat klopt zichzelf en zijn team graag op de borst voor die opmars. 

Nu het nieuwe jaar om de hoek loert, vroeg La Dernière Heure aan Bayat om een stand van zaken op te maken. De bestuurder had alvast goed nieuws: het voorbije boekjaar heeft Charleroi 2,2 miljoen euro winst geboekt. "Met de huidige context in het achterhoofd is dat toch uitzonderlijk", doelt hij op de zware gevolgen van de coronacrisis. 

Ook op de langere termijn gaat het de goede kant uit met Charleroi, benadrukt Bayat. "Sinds de overname van de club heeft ons beleid zo'n twintig miljoen euro winst opgebracht", beweert hij. In 2012 stootte Bayat door naar de macht op Mambourg. Dat geld heeft het bestuur volledig geherinvesteerd in de club, onder meer in de spelersgroep. "Dat laat ons toe de spelers betere contracten aan te bieden, zodat ze zich bij het merendeel van de Belgische clubs niet of nauwelijks kunnen verbeteren. Op de Belgische markt lopen we veel minder dan vroeger het risico om ons te laten pluimen."

Als meest recente voorbeeld geldt Shamar Nicholson. De Jamaicaan scoorde deze jaargang bijzonder vlot en heeft inmiddels een transfer afgerond naar Spartak Moskou. Zowel voor Charleroi als Nicholson zelf gaat het om een bijzonder lucratieve overeenkomst. "Shamar verdient bij Spartak Moskou veel meer dan in zijn stoutste dromen", licht Bayat een tipje van de sluier op.