Anderlecht plaatst zich voor halve finales na poepsimpele zege tegen Kortrijk

23-12-2021 20:32
14

RSC Anderlecht heeft zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de halve finales van de Croky Cup. In eigen huis was het heer en meester tegen KV Kortrijk. Het werd 3-0 tegen de Kortrijkzanen.

KV Kortrijk eiste aanvankelijk het balbezit op, al betekende dat niet dat het ook de gevaarlijkste ploeg was. Dat bleek RSC Anderlecht te zijn, dat via onder andere Joshua Zirkzee en Christian Kouamé doelman Joris Delle aan het werk zette.

De Brusselaars werden steeds beter en trokken de partij helemaal naar zich toe. Ze hadden meer dan genoeg kansen om op voorsprong te komen, we konden bijna spraken van een belegering, maar KV Kortrijk deed er alles aan om dat tegendoelpunt te voorkomen. Aanvankelijk lukte dat, al was het na een half uur voetballen uiteindelijk toch raak. Zirkzee kon Kouamé diep sturen, die de bal voorbij Delle wist te plaatsen.

Voor de rust werd het zelfs nog 2-0 via Sergio Gomez en leek Anderlecht zich daarmee al verzekerd hebben van de halve finales.

KV Kortrijk begon duidelijk met aanvallende intenties aan die tweede helft, maar vond niet meteen ruimte om echt tot grote kansen te komen tegen de Brusselaars. De thuisploeg leunde wat naar achteren en speculeerde op de counter.

Anderlecht voetbalde in een zetel en had alles simpel onder controle. KV Kortrijk bleef zoeken, maar vond de juiste man niet. Anderlecht kreeg uiteindelijk zelfs nog de beste kansen en kon de score via Kouamé nog verder uitdiepen. Het werd een kwartier voor tijd 3-0, de eindstand.