‘KRC Genk krijgt toestemming om matchen KV Mechelen en OHL te verplaatsen'

‘KRC Genk krijgt toestemming om matchen KV Mechelen en OHL te verplaatsen'

20-12-2021 16:46
25

KRC Genk dreigt tijdens de interlandperiode eind januari negen internationals te moeten missen. Peter Croonen had om uitstel van vijf wedstrijden gevraagd en Het Nieuwsblad meldt dat de Limburgers toestemming hebben gekregen om twee matchen te verplaatsen.

De thuiswedstrijd tegen KV Mechelen (26 januari) en de uitwedstrijd op Oud-Heverlee Leuven (29 januari) mag worden verplaatst. Door interlands in Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Azië dreigt KRC Genk bijna een heel elftal te moeten afstaan.

Croonen had dan ook een aanvraag ingediend om vijf matchen in die periode te verplaatsen. De Pro League wees dat voorstel eerst af, maar KRC Genk stapte naar het BAS. Croonen is zowel voorzitter van KRC Genk als de Pro League dus bemiddeling was overigens niet mogelijk.

Inmiddels heeft Croonen al zijn ontslag ingediend als voorzitter van de Pro League. Na een constructieve vergadering was er ook een compromis voor KRC Genk. Twee wedstrijden worden nu uitgesteld. KRC Genk-KV Mechelen is verplaatst van 26 januari naar 19 januari. Malinwa speelt zo drie matchen in negen dagen.

OHL-KRC Genk staat gepland in het weekend van 29 januari, maar daar is nog geen nieuwe datum voor gevonden. De verplaatsing van de wedstrijden tegen Beerschot, Union en Zulte Waregem werden afgewezen. Van 9 januari tot en met 6 februari moeten de internationals interlands spelen.