Leider Union stopt zegereeks Cercle Brugge, pijnlijk eigen doelpunt beslist partij

18-12-2021 20:27 Laatste update: 20:30
15

Zaterdag is er een einde gekomen aan de zegereeks van Cercle Brugge. Bij Union kwam de Vereniging op een dubbele voorsprong, maar dat bleek onvoldoende. Door een laat knullig eigen doelpunt haalde Union het met 3-2 in het Dudenpark.

Cercle Brugge begon met een twaalf op twaalf aan de match en tegen Union begon het ook geweldig. Na 24 minuten had de Vereniging een dubbele voorsprong te pakken dankzij treffers van Edgaras Utkus en Rabbi Matondo.

Maar een 0-2 bleek na de rust onvoldoende. Iets voor het uur tekende Kaoru Mitoma voor de aansluitingstreffer. De gelijkmaker kwam op naam van Bart Nieuwkoop. Het was een wel heel warrige fase alvorens de Nederlander de 2-2 op het bord kon zetten.

Union wilde na de gelijkmaker meer en kreeg daarbij de hulp van Jesper Daland. Vlak voor affluiten verschalkte de Cercle Brugge-speler zijn eigen doelman op een knullige manier. Felice Mazzu gleed het veld op en Union hielde de drie punten thuis. De concurrentie weet weer wat doen dit weekend.