Martinez tevreden met duel tegen Nederland: Derby is leuk, zeker voor de fans

Martinez tevreden met duel tegen Nederland: "Derby is leuk, zeker voor de fans"

16-12-2021 20:45

De loting voor de Nations League is bekend en onze Rode Duivels nemen het daarin op tegen Nederland, Polen en Wales. Een loting die bondscoach Roberto Martinez wel tevreden stemde.

Met de loting van Nederland krijgen we ook nog eens een duel der lage landen met inzet te zijn. "Het is leuk om nog eens tegen Nederland te spelen", glimlachte Martinez bij Sporza. "Een derby spelen, eentje waarin er ook nog iets op het spel staat, is altijd speciaal."

Voor de bondscoach is Nederland ook geen onbekende tegenstander. Hij was al twee keer bondscoach in een duel tegen Oranje. "Dat waren nog maar oefenmatchen, maar je zag wat het betekende voor de fans. Nederland is sowieso een sterk team, heel technisch, goed in 1-tegen-1-duels, tactisch, ... En dat het een derby is, geeft nog wat meer peper en zout", klinkt het.

Ook over de andere tegenstanders is Martinez tevreden. Eentje daarvan is Polen, een 'nieuwe' tegenpartij. "Dat is goed, ook voor mij als bondscoach. En Wales kennen we natuurlijk. Dit zijn goeie matchen om het WK voor te bereiden", besluit de bondscoach.