Breekt Amuzu door bij KV Mechelen? Hij heeft de kwaliteiten

Breekt Amuzu door bij KV Mechelen? "Hij heeft de kwaliteiten"

17-12-2021 18:16
3

Francis Amuzu is niet de enige in de familie die zich voetballer mag noemen. Ook jongere broer Joseph – Jojo – Amuzu is bezig aan zijn grote doorbraak. Hij zat al in de wedstrijdkern van KV Mechelen en mag hopen op zijn debuut.

De zeventienjarige Amuzu werd in november nog maar naar de beloften gehaald, maar maakte ook al meteen indruk op Wouter Vrancken. "Jojo is een jongen die doorheen de jaren altijd met een grote smile is komen trainen", zegt Dennis Henderickx, jeugdcoördinator van KV, in Gazet van Antwerpen.

"Omdat hij lichamelijk wat later matuur is geworden, viel hij op jongere leeftijd minder op dan zijn broer Francis", gaat Henderickx verder. "Het laatste jaar heeft hij enorm aan kracht bijgewonnen. Hij is een echte man geworden."

Broer vs broer
Jojo wordt natuurlijk al snel vergeleken met zijn broer Francis, maar volgens Henderickx is er toch een groot verschil. "In vergelijking met zijn broer is Jojo iets minder explosief in de eerste meters, maar anderzijds vind ik hem wel polyvalenter. Francis is meer een pure buitenspeler, terwijl Jojo ook uitgespeeld kan worden als tweede spits."

Volgt dan ook een doorbraak in het eerste elftal? Henderickx denkt wel dat dat mogelijk is voor Amuzu. "Hij heeft iets heel onvoorspelbaars in zijn spel. Soms doet hij dingen waarvan we zeggen 'wauw'. Ik ben dan ook heel zeker dat hij alle kwaliteiten heeft om op termijn door te breken bij de eerste ploeg", klinkt het.

Aan minuten kwam Jojo Amuzu nog niet, maar hij zal wel al enkele weken in de wedstrijdkern van KV Mechelen. Mogelijk volgt in de toekomst ook zijn debuut.