'Voetbalbond legt Antwerp boete van 10.000 euro op na verboden transacties'

'Voetbalbond legt Antwerp boete van 10.000 euro op na verboden transacties'

15-12-2021 18:05 Laatste update: 18:08
7

"De Disciplinaire Raad van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een boete van 10.121 euro opgelegd aan voetbalclub Antwerp", zo schreef Sporza woensdagavond. Antwerp kreeg die boete omdat het twee verboden transacties verrichtte. 

Een van de transacties gebeurde zonder goedkeuring van de voetbalbond en een andere transactie zou gebeurd zijn aan een niet-geregistreerde makkelaar, zo schreef Sporza.

Sinds Operatie Zero moeten Belgische clubs goedkeuring vragen én krijgen voor elke transfertransactie. Sinds vorig seizoen worden alle transfers in België gecontroleerd om fraude met makelaars te vermijden, maar nu ging Antwerp hierbij in de fout.

Bij een eerste betaling zo het om ruim 26.000 euro gaan zonder de voorafgaande goedkeuring van het Clearing Departement. Bij de tweede betaling ging het om 42.000 euro en ook daar had de Antwerp geen goedkeuring. Bovendien werd het bedrag overgemaakt aan een niet-geregistreerde makelaar zonder vertegenwoordigingsovereenkomst. Antwerp betwistte de inbreuken niet, maar stelde wel niet ter kwader trouw te zijn, zo schreef Sporza.