Jubilaris D'Haene en ex-speler Vandendriessche nekken KV Oostende

14-12-2021 22:51 Laatste update: 22:56

KV Kortrijk heeft dinsdag de verplaatsing naar KV Oostende tot een goed einde gebracht. De Kerels haalden het aan de kust met 0-2. Kristof D'Haene en Kevin Vandendriessche zorgden voor de goals.

In de eerste helft viel er lang weinig te beleven in Oostende. Na een halfuur pakte Sainsbury uit met een knappe verdedigende actie. Gelukkig maar, want enkele seconden voordien leed de Australiër onhandig balverlies. Dewaele testte aan de andere kant de vuisten van Hubert. Toen iedereen dacht dat we met 0-0 gingen rusten, dacht D'Haene daar anders over. Uitgerekend in zijn 200e match voor KVK scoorde hij de 0-1.

Oostende ging in het begin van de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar uitgerekend ex-speler Vandendriessche nekte de thuisploeg. Met een hakje klaarde Vandendriessche de klus. Nog dit, net voor de corner waaruit Kortrijk scoorde veranderde een strafschop in een vrije trap voor de bezoekers na een tussenkomst van de VAR. Met de 0-2 op het bord was de match gespeeld. Kortrijk doet een goede zaak met het oog de Play-Offs. Oostende moet weer naar achteren kijken.