OH Leuven zit in wisselvallige periode: Opstaan en beter doen is de boodschap!

OH Leuven zit in wisselvallige periode: "Opstaan en beter doen is de boodschap!"

14-12-2021 16:02 Laatste update: 16:17

Nadat Oud-Heverlee Leuven in en rond oktober zeven wedstrijden op rij ongeslagen bleef, vallen de resultaten van de laatste weken wisselvallig te noemen. Recent ging het tegen zowel KAA Gent (0-1) als KV Kortrijk (2-1) met het kleinste verschil mis. Marc Brys beseft dat een nieuwe driepunter deugd zou doen, maar met Club Brugge is de komende tegenstander niet van de poes.

Woensdagavond kijken OHL en Club Brugge elkaar in de ogen aan Den Dreef. Na enkele mindere weken wil Brys dolgraag punten pakken. "We moeten niet panikeren, maar wel ons ding doen", omschrijft hij de huidige situatie van zijn elftal op de clubwebsite van OHL. Wedstrijden winnen blijft nodig, zonder daarbij het goede spel te verliezen. "Dat is onze uitdaging", vindt Brys. "Onze situatie is ongelukkig, maar we moeten ook niet liggen wenen. Opstaan en beter doen, dat is de boodschap."

Volgens de trainer is het vertrouwen van zijn spelersgroep nog steeds intact. Het voetbal oogt dan ook best aardig, maar qua efficiëntie kan het een flink stuk beter. "Het is vaak het beslechten, het naar je toetrekken van de wedstrijd, dat achterwege blijft", blijft Brys eerst nog vrij vaag, alvorens toe te geven dat hij vooral meer doelpunten verwacht van zijn voorhoede.

Een zege tegen Club Brugge zou voor een nieuwe dynamiek kunnen zorgen. Eenvoudig wordt dat uiteraard niet. "Club Brugge is de sterkste ploeg van het land, maar ook zij zijn soms kwetsbaar", beseft Brys. Nu Blauw-Zwart niet meer aantreedt in de Champions League, verwacht de ervaren coach wel dat collega Philippe Clement zijn aandacht nu volledig naar de Jupiler Pro League verschuift.