UPDATE: RSCA-fans krijgen hun zin, bekerwedstrijd krijgt later aanvangsuur

UPDATE: RSCA-fans krijgen hun zin, bekerwedstrijd krijgt later aanvangsuur

13-12-2021 20:40 Laatste update: 14-12-2021 20:15
22

Donderdag 23 december staat de bekerwedstrijd tussen RSC Anderlecht en KV Kortrijk op het programma. De wedstrijd wordt al om 18 uur afgetrapt. Tot grote onvrede van de RSCA-fans. Zij komen met een boycot op de proppen. 

Dat maakte supportersclub 'Mauves Army 2003' zelf bekend via Twitter. Zij hebben met hun leden besloten om de wedstrijd niet bij te wonen om te protesteren tegen het te vroege aanvangsuur. Volgens hen wordt er geen rekening gehouden met de supporters die moeten werken en andere verplichtingen hebben. 

Daarbovenop roepen ze ook de niet-leden op om deel te nemen aan de boycot. 'Voetbal moet een feest blijven voor iedereen, toegankelijk voor iedereen. Wat dit aanvangsuur in onze ogen alles behalve mogelijk maakt.' 

De supportersgroep heeft ook nog een duidelijke boodschap voor de spelersgroep. 'Weet dat deze keuze niet tegen jullie is maar ter verdediging van een voetbal bedoeld voor iedereen.'

UPDATE: De Pro League heeft dinsdag via Twitter bekendgemaakt dat wedstrijd weldegelijk op een later uur van start zal gaan. Het nieuwe aanvangsuur is 18u45. Op deze manier krijgen de RSCA-fans gehoor.