Union verslaat KV Mechelen en zet Club Brugge onder druk

12-12-2021 17:48
15

Union heeft er sinds zondagavond weer drie punten bij. De Brusselaars versloegen thuis KV Mechelen met 2-0. Door de zege loopt de leider uit op Royal Antwerp Fc en zet het Club Brugge onder druk.

Bij KV Mechelen waren er al heel wat afwezigen en zondag kon Malinwa ook geen beroep doen op de geschorste Coucke en Bateau (covid). Thoelen kwam daardoor tussen de palen te staan en Vrancken kon ook weer een beroep doen op Schoofs. Bij de thuisploeg kwam François in de ploeg. Dat had alles te maken met de gele schorsing van Nieuwkoop.

In de eerste helft waren beide ploegen elkaar waard, maar het was de thuisploeg die na 35 minuten op voorsprong klom. Vanzeir mocht zijn tiende goal van het seizoen vieren. De spits had toen al enkele kansjes gemist. Voor Mechelen liet Schoofs de beste kans voor de pauze onbenut.

In het begin van de tweede helft had Mechelen dé kans om langszij te komen, maar Moris liet dat niet. De doelman van Union - die sterk speelde - hield De Camargo van een doelpunt met een knappe reflex. Na 55 minuten besliste Teuma de wedstrijd. Knap met de binnenkant van de voet verschalkte hij Thoelen. Mechelen probeerde nog, maar het slotoffensief leverde buiten een afgekeurd doelpunt van De Camargo niets op.

In de stand loopt Union drie punten uit op Royal Antwerp FC. The Great Old verloor zondag van Standard. Club Brugge mag zondag tegen Zulte Waregem niets laten liggen om in het spoor van de leider te blijven.