Voormalig topspits Eto'o maakt vol trots overwinning in verkiezingen bekend

Voormalig topspits Eto'o maakt vol trots overwinning in verkiezingen bekend

11-12-2021 16:57 Laatste update: 17:05
1

Samuel Eto'o heeft heuglijk nieuws naar buiten kunnen brengen. De voormalig topspits van onder meer FC Barcelona en Internazionale is de nieuwe voorzitter van de nationale voetbalbond in zijn geboorteland Kameroen.

Eto'o heeft het nieuws zaterdagmiddag zelf naar buiten gebracht. 'Ik zal me deze dag herinneren als één van de meest fiere momenten van mijn leven', aldus Eto'o via Twitter. 'Het vervult mij met dankbaarheid dat ik ben verkozen als nieuwe voorzitter van de voetbalbond van Kameroen. Iedere stem is er één voor de energie en ambitie van onze voetbalfamilie om onze geliefde sport naar een niet eerder gezien niveau te brengen.'

De inmiddels veertig jaar oude Eto'o speelde zelf 118 matchen voor Kameroen en maakte 56 interlandtreffers. In 2000 won hij met de Ontembare Leeuwen een gouden Olympische Medaille in Sydney, bovendien legde hij met zijn land twee keer beslag op de Afrika Cup. In clubverband debuteerde Eto'o eind jaren negentig bij Real Madrid, maar hij brak door bij Real Mallorca en groeide bij aartsrivaal FC Barcelona en Internazionale uit tot topspits. Met die twee clubs won hij in totaal drie keer de Champions League.