Seraing verrast Oud-Heverlee Leuven en pakt de drie punten

20-11-2021 20:22

Oud-Heverlee Leuven heeft voor het eerst in zeven partijen punten verloren in onze competitie. Het ging enigszins verrassend onderuit tegen RFC Seraing, dat met een 1-3 overwinning naar huis ging.

Oud-Heverlee Leuven wist al zes keer op rij punten te pakken in de competitie en kon het dus met vertrouwen opnemen tegen RFC Seraing. Toch wilden de Leuvenaren nog eens de drie punten pakken, maar tegen de bezoekers liep het niet al te best.

Seraing was de betere ploeg en maakte het Oud-Heverlee Leuven bijzonder moeilijk. Die dominatie zag Seraing uiteindelijk ook beloond worden via – wie anders dan – Mikautadze. Na twintig minuten voetballen bracht hij de bezoekers op voorsprong.

Leuven probeerde daarop wel voor die gelijkmaker te zorgen, maar vond amper ruimte en tijd om te voetballen. Seraing hield alles goed dicht en hield tot de rust dan ook de nul.

In de tweede helft begon OHL met een grote kans, maar kreeg het de bal alweer niet voorbij Dietsch. Seraing reageerde meteen en kon Romo ook aan het werk zetten. Het ging goed op en weer, met twintig minuten voor tijd een enorme kans op de gelijkmaker voor OHL. Die volgde niet, maar een doelpunt werd wel gescoord aan de overzijde. In de 71e minuut was het Youssef Maziz die de wedstrijd helemaal in het voordeel van Seraing besloot.

Althans, zo leek het toch. Oud-Heverlee Leuven wist toch meteen tegen te prikken via Mathieu Maertens, die de aansluitingstreffer voorbij Dietsch schoot. Toch nog een sprankeltje hoop voor de Leuvenaren, die nog een kwartier de tijd hadden om punten te pakken. Die hoop werd net voor tijd de kop ingedrukt door Kilota, die de 1-3 eindstand op het scorebord zette.