Club Brugge moet oppassen voor collectief: Mechelen heeft geen grote uitblinker

Club Brugge moet oppassen voor collectief: "Mechelen heeft geen grote uitblinker"

19-11-2021 17:50 Laatste update: 17:54
3

KV Mechelen en Club Brugge krijgen de eer om de Jupiler Pro League weer op gang te trappen na een kortstondige interlandonderbreking. Het gaat meteen om een aantrekkelijke affiche, aangezien het nummer vier van de competitie het nummer drie ontvangt. Piet den Boer waarschuwt Club Brugge alvast.

De oud-speler van Malinwa heeft al meermaals genoten van zijn gewezen ploeg. "KV Mechelen heeft geen grote uitblinker en moet het hebben van het collectief", schat hij de kwaliteiten in bij SporzaDe mooie reeks die KVM de voorbije weken heeft neergezet, heeft het vooral te danken aan "mentaliteit en inzet", klinkt het nog.

Sommige Mechelaars beginnen al te dromen van de Champions Play-Off, maar den Boer tempert de vreugde. KVM doet het goed, maar enkele andere grote namen presteren ook gewoon minder. ""Het is de competitie van de verliespunten. Alle clubs zijn gewaagd aan elkaar en iedereen morst met punten", vat hij het samen.

Voor een mogelijke verklaring wijst den Boer naar het huidige Play-Off-systeem. Daardoor zetten de Belgische clubs nét wat minder vaak hun beste beentje voor, omdat de ambitie in eerste instantie gewoonweg is om de top-vier te bereiken, niet meteen om dat als koploper te doen of met zoveel mogelijk punten.