Balikwisha en Van der Brempt helpen jonge Duivels voorbij Turkije U21

Balikwisha en Van der Brempt helpen jonge Duivels voorbij Turkije U21

12-11-2021 22:25 Laatste update: 22:29
1

De jonge Duivels hebben vrijdagavond alweer een goede zaak gedaan. In het duel tegen Turkije U21 werd er na een potige partij met 2-0 gewonnen.

De Jonge Duivels speelden dan wel thuis, maar daar leek het niet op. Honderden Turkse fans waren richting het stadion afgezakt en probeerden er een heksenketel van te maken. Ook zij wisten hoe belangrijk deze partij was voor de Turken.

Echt onder de indruk waren de jonge Belgen niet. De ploeg van Jacky Mathijssen eiste het balbezit op en ging al snel op zoek naar een snel openingsdoelpunt. Ondanks het overwicht zagen we ook flink wat balverlies bij de Rode Duivels en weinig echte kwaliteit aan de bal. Het gebrek aan een spelmaker viel op en Openda kreeg te weinig ruimte om zijn snelheid echt te benutten.

De Turken – geholpen door het publiek – maakten er ook een bijzonder potige partij van, bij enkele Beloften kookten de potjes over. Dat hadden de bezoekers maar al te graag, die er op die manier ook in geslaagd waren om de nul op het scorebord te houden.

Een betere tweede helft dan maar? Wees er maar zeker van. Ook daarin was het balbezit weer voor de Rode Duivels, maar werd dat nu wél goed benut. Na een splijtende pass van Yari Verschaeren kwam de bal tot bij Michel-Ange Balikwisha, die in minuut 51 dan toch voor de verdiende voorsprong wist te zorgen.


Een stevige klap voor de Turken, die niet meteen van wedstrijdplan veranderden. Ze bleven achteruit leunen, hopende op die ene goede counter. Die kwam er echter niet en de jonge Belgen wisten het spel makkelijk te controleren, zoekende naar nog een veilige tweede goal.

Het slot werd nog spannend, met enkele uitstekende mogelijkheden voor de Turkse bezoekers en Amadou Onana die de paal raakte. Een doelpunt kregen we echter niet meer te zien. Toch niet tot het absolute einde. Turkije begin nog hands in het strafschopgebied, Ignace Van der Brempt plaatste zich achter de bal en maakte er 2-0 van. De eindstand.