Vanzeir gaat concurrentie aan met Benteke en Origi: Ik hoop op minuten

Vanzeir gaat concurrentie aan met Benteke en Origi: "Ik hoop op minuten"

10-11-2021 22:45
2

Dante Vanzeir is de grote nieuwe naam bij de Rode Duivels en werd op 23-jarige leeftijd voor het eerst geselecteerd. Door de blessures van Michy Batshuayi en Romelu Lukaku maakt de spits van Union ook kans op minuten. Daar hoopt hij alvast op.

De ambitieuze Vanzeir steekt alvast niet onder stoelen of banken dat hij wel durft te dromen van een eerste cap. "Ik moet de jongens en de principes van het team nog leren kennen. Ik hoop wel op speelminuten, maar zal eerst aan de coach moeten laten zien wat ik in mijn mars heb", klonk het op zijn persconferentie.

De concurrentie is echter niet min, weet ook Vanzeir zelf. "Ik ben realistisch: er zijn jongens met meer ervaring en zo. Maar ik hoop toch op een invalbeurt zodat ik me kan tonen", aldus de aanvaller van Union.

Het is voorlopig nog koffiedik kijken voor welke spits bondscoach Roberto Martinez kiest. Hij kan geen beroep doen op Lukaku en Batshuayi, maar heeft met Christian Benteke, Divock Origi en Charles De Ketelaere naast Vanzeir wel nog andere opties voorin.