Kompany voorlopig niet ter discussie: ‘Wel onvrede bij Anderlecht-fans’

Kompany voorlopig niet ter discussie: ‘Wel onvrede bij Anderlecht-fans’

09-11-2021 07:00
32

Vincent Kompany staat voorlopig niet ter discussie bij RSC Anderlecht, dat laat Het Laatste Nieuws weten. Toch zijn er op sociale media al supporters die de oefenmeester aanduiden als schuldige.

De fans willen ook snel betere resultaten zien. Afgelopen weekend ging de topper verloren tegen Antwerp. In de competitie kon paars-wit nog maar vijf wedstrijden winnen en staat het inmdidels al tien punten achter leider Union.

Anderlecht behoudt echter het vertrouwen in Kompany. ‘Aan de positie van T1 Vincent Kompany wordt voorlopig niet getwijfeld. Kompany heeft de laatste maanden niet altijd goede punten gescoord, maar intern ziet men hoe de coach bijzonder professioneel en hard werkt’, klinkt het.

Sommige spelers vinden wel dat het anders moet. Het 4-2-2-2 systeem valt niet in goede aarde bij verschillende spelers. ‘Zij pleiten voor een formatie met een extra middenvelder, om zo meer controle te krijgen. Ook zouden zij graag iets meer vrijheid krijgen op het veld. Daarnaast stoort het sommigen dat Kompany regelmatig de namen in zijn elftal wisselt.’