Dessers maakt van invallen en scoren een hobby: 'Een fenomeen, maar als supersub'

Dessers maakt van invallen en scoren een hobby: 'Een fenomeen, maar als supersub'

08-11-2021 14:40
1

"Hij doet het weer", schreeuwde de stadionomroeper van Feyenoord zondag tegen AZ. Hij is Cyriel Dessers en wat hij deed is de winnende goal scoren als invaller. Dessers is momenteel cruciaal voor het succes van Feyenoord, maar dan wel als invaller, meent Feyenoord-watchter Martijn Krabbendam.

Feyenoord won zondag met het kleinste verschil van AZ. In de 82e minuut viel Dessers in. 10 minuten later scoorde Dessers de 1-0. Ook tegen Sparta werd Dessers als invaller de matchwinnaar door in de 92e minuut te scoren. "Als jij steeds in de laatste minuut de winnende maakt, dan gaat het hard. Dan word je een fenomeen", aldus Krabbendam bij Voetbal International.

KRC Genk verhuurt dit seizoen Dessers aan Feyenoord. In Rotterdam moest hij terug speelminuten verzamelen, maar de aanvaller krijgt amper basisplaatsen. "Dan krijg je de eeuwige discussie. Moet hij in de basis starten of ben je de ideale supersub. Dat is wat hem de wachten te staat en eigenlijk al aan de gang is", stelt Krabbendam.

Hoe moet Feyenoord-trainer Arne Slot Dessers gebruiken? Krabbendam is stellig: "Als supersub. Het is voor zo'n spits heel lastig. Hij doet wat hij moet doen. Hij valt in en maakt belangrijke winnende doelpunten. Dus waarom zou je dat als trainer veranderen? Het is de ideale situatie voor Feyenoord. Wat Dessers doet is geen toeval meer."